Pseći limfom (limfosarkom)

Šta se može preduzeti u slučaju psećeg limfoma?
Ovo je uobičajan rak kod američkih pasa i srećom je vrlo izlečiv. Oko 50% svih pasa sa limfomom mogu da uđu u remisiju. Većina limfoma odlično odgovara na modernu terapiju, odnosno kombinaciju hemoterapije (ponekad zrečenja, mada ne često), i imunomodulacione terapije poput ove sa K-9 Immunity™ ili nekim sličnim pobuđivačem imuniteta. Kod pasa koji su inače zdravi, ovaj tip raka ima najvišu stopu remisije od svih ostalih psećih kancera. Hajde da vidimo šta je to pseći limfom i koje sve mogućnosti lečenja postoje danas.

Šta je limfom?
Limfni sistem je “drugi” cirkulatorni sistem kojim cirkulišu bela krvna zrnca, i što je najvažnije, limfociti. To su specijalizovane ćelije uključene u funkcionisanje imuniteta i nalaze se po celom telu. Kod normalnih, zdravih pasa, ove ćelije se proizvode u koštanoj srži, žive oko 30 dana, a zatim odumiru i ponovo se apsorbuju u telo, ili se izbacju kanalima za izbacivanje. Kod limfoma, gubi se sposobnost regulisanja proizvodnje i te ćelije se množe u velikom broju, ili gube prethodno isprogramiran životni ciklus i nastavljaju da žive, i savlađuju ostala krvna zrnca. Karakteristični znaci ove bolesti su veliki broj belih krvnih zrnaca i natekle limfne žlezde, a kasnije se javljaju letargija, gubitak apetita, i na kraju smrt, ako se bolest ne leči.

Pseći limfom obično se leči posebnom hemoterapijom koja se zove Medison Viskonsin protokol

Limfom je veoma ozbiljno, i sad već previše često oboljenje kod pasa. Neke rase su sklonije ovoj vrsti raka od drugih. Čini se da su zlatni retriveri posebno skloni limfomu. Rak je pre svega bolest lošeg funkcionisanja imuniteta. Limfomi nastaju kada telo ne prepozna izmenjene limfne ćelije kao napadače.  To su ćelije koje su se razmnožile na pogrešan način. U poslednjih nekoliko godina pojavile su se specijalizovana jedinjenja koja se koriste kod pacijenata obolelih od raka, i koja pokušavaju da isprave ovu grešku. Ta jedinjenja zovu se imunomodulatori. Imunomodulatorna jedinjenja često pokreću “prepoznavanje i reakciju imuniteta” pacijenta što omogućava telu da prepozna i uništi neprirodne ćelije. Kada se prepoznavanje i reakcija pokrenu, telo ponovo uči kako da se ponaša prema ćelijama tumora, kao što bi u slučaju bilo koje druge povrede, i uništava te nenormalne ćelije, ostavivši na njihovom mestu samo ožiljak. Ti imunomodulatori razlikuju se od klase lekova koja se koristi prilikom hemoterapije. Hemoterapijski lekovi su toksični, i funkcionišu tako što direktno uništavaju ćelije raka. Oni su veoma korisni u borbi protiv psećeg limfoma, jer smanjuju broj prisutnih ćelija, ali ne rešavaju osnovni problem koji je doveo do pojave raka. S druge strane, imunomodulatorna jedinjenja nisu toksična. Oni pripadaju klasi jedinjenja koja se zove heteropolisaharidi, nalaze se u našoj hrani i potrebni su svim sisarima jer pokreću normalno funkcionisanje imuniteta. Kod pacijenata obolelih od raka su iz nekog razloga potrebne ogromne količine ovih jedinjenja da bi se pokrenula normalna reakcija, i uništile ćelije raka.  

Pseći limfom odlično reaguje na kombinaciju hemoterapije i imunomodulatora

Postoje mnogi sajtovi koji navode detaljne razloge formiranja psećeg limfoma i različite tehničke informacije o limfomima. Za one koji žele da se detaljnije posvete ovom tehničkom aspektu ti linkovi mogu se naći na dnu ove strane. Ali hajde da mi nastavimo sa našom pričom i vidimo šta može da se učini povodom lečenja vašeg psa i prevazilaženja ove opake bolesti.  

Hemoterapija je prvi način lečenja psećeg limfoma. U pitanju je vrsta raka koja obično pogađa mlade i pse srednjih godina koji su obično zdravi po svim ostalim pitanjima .To znači da su često dobri kandidati za agresivnu hemoterapiju. Hemoterapija je obično dobra opcija, u zavisnosti od veličine raka, toga da li se proširio, i da li je zahvatio važne organe. Ponekad se zahvaćene limfne žlezde hirurški odstranjuju, ali to je pod znakom pitanja. Nakon operacije često se preporučuje neka vrsta hemoterapijskog leka koja očisti preostale ćelije kancera koje se ne odstrane hirurški. I hemoterapija i operacija su efikasne u otklanjanju velikog dela tumora, ali ih uvek treba posmatrati kao jedan krak višekrakog pristupa. I to zato što svi znamo da operacija i hemoterapija ne leče rak. Osnovni uzrok još uvek je prisutan, a to je loše funkcionisanje imuniteta koji je dozvolio da se tumor uopšte formira. Hemoterapija i operacija ne rešavaju ono osnovno -loše funkcionisanje imuniteta. Ali kada se hemoterapija i operacija koriste uz imunomodulacionu terapiju šanse da pas savlada limfom i proživi normalan život su odlične. Na kraju, samo pacijentov imunitet može savladati rak. Sve dok se prepoznavanje i reagovanje imuniteta ne pokrenu, pacijent ne može savladati rak. Zato će vam mnogi veterinari reći da život psa može da se produži, ali da je rak i dalje prisutan. Iako je to nekada bilo tačno, savremeno istraživanje imunomodulacione terapije kao dodatka konvencionalnoj dokazalo je da nije više tako. Rak se može izlečiti. K-9 Immunity™ je veterinarska formula posebno namenjena psima koji se bore protiv raka, a cilj joj je izazivanje prave reakcije imuniteta.

Može li se moj pas izlečiti od limfoma?
Ovo je zapravo jedino bitno pitanje. Teško je uopšteno reći koliko će dobro neki pas reagovati na terapiju. Uspeh lečenja zavisi od mnogih faktora, poput godišta psa, načina ishrane, opšteg zdravstvenog stanja, mesta na kome se rak nalazi, njegove veličine i velikih sistema koje je zahvatio. Uopšteno govoreći, što se limfom ranije primeti, to bolji ishod.  Pošto se većina limfoma javlja kod mlađih pasa, kada se dijagnozira rano, imunomodulacija se pobrine da pas ima najbolje moguće šanse za remisiju, kao i najbolje šanse da se rak ne povrati.  

Način ishrane je od vitalne važnosti!
Rak je vodeći uzrok smrti pasa u Americi. Mnogi stručnjaci misle da je osnovni razlog toga način ishrane. Ishrana naših pasa bazirana je većinom na žitaricama, iako se nijedna vrsta divljih pasa ne hrani time. Ni vukovi, ni kojoti, ni dingoi, ni hijene, niko od njih. Psi nisu razvili neophodne enzime da bi mogli da svare i iskoriste žitarice iz ishrane. Oni su prvenstveno mesojedi. Kada je ishrana mesojeda bazirana na žitaricama, javljaju se razne greške u radu imuniteta, uključujući i rak.  Ako je ishrana ta koja uzrokuje rak, čini se prilično jasnim da je dijeta važan deo lečenja raka. Zapravo, ishrana je jedan od najvažnijih faktora u uspešnom lečenju tumora mastocita! Da bismo pružili psu najbolju moguću šansu da svalada ovaj izazov, moramo ga hraniti odgovarajućim hranljivim materijama. Ne mojte grešiti i misliti da to što je hrana za pse skupa, što ju je preporučio veterinar ili ima lepo ime obavezno znači da je najbolji izbor za psa obolelog od karcinoma. Dobre preporuke vezane za ishranu psa obolelog od raka naći ćete na stranici Ishrana obolelog psa.  

K-9 Immunity™
Imunomodulator je vrsta supstance koja reguliše i pomaže imunološki sistem. K-9 Immunity™ je prvobitno razvijen za pse vodiče koji su se lečili od raka, a sada je dostupan klinikama, veterinarima, i direktno javnosti. K-9 Immunity™ se do sada koristio u lečenju više od 10000 pasa obolelih od raka, i to sa neverovatnim uspehom. Popričajte sa svojim veterinarom i vidite da li bi ovaj suplement moglao pomoći vašem psu, a možete i direktno nazvati i početi već danas! Linkovi sa leve strane dovešće vas do detaljnijih informacija o ovom i ostalim proizvodima, njihovom korišćenju i doziranju.

K-9 Immunity™ sadrži vrstu imunomodulatornih jedinjenja po imenu heteropolisaharidi, koji obuhvataju i PSK, PSP i lentin, tri jedinjenja koja se danas u svetu najčešće koriste u borbi protiv raka. Formula sadrži i skoro 200 blisko povezanih polisaharida koji pokreću ostale aspekte imuniteta. Ova jedinjenja se ponekad zovu i glikonutrienti, i neophodni su za pravilno funkcionisanje imuniteta svih sisara. K-9 Immunity™ je u SAD-u (i mnogim drugim državama) dostupan bez recepta. K-9 Immunity™ je potpuno prirodan, netoksičan svakodnevni dodatak ishrani, napravljen od 100% organskih materija, što potvrđuje i američko Ministarstvo poljoprivrede. Proizvodi se u Americi po najvišim farmaceutskim standardima, u objektu kompanije Aloha Medicinals registrovanom od strane američke Uprave za hranu i lekove (FDA).

Pozivamo veterinare i onkologe da nas nazovu i dobiju detaljne informacije i preporuke za korišćenje kod određenih pacijenata. Takođe nudimo i posebne popuste za veterinare i klinike, tako da mogu da uvedu korišćenje ovog suplementa u praksu. Pozivamo vas da nam se pridružite u sakupljanju statističkih podataka tako što čete nas informisati o svojim kliničkim rezultatima. Biće nam drago da vam pošaljemo formulare da to uradite bez troškova po vas.

Linkovi o psećem limfomu (na engleskom)
Canine Lymphomas by Marvista Vet
Canine Lymphoma by Canine Cancer Awareness .org
Canine Lymphoma by Dr Weidinger, DVM
Veterinary Oncology and the Dog

K-9 Immunity™

Order Now Image

K-9 Immunity™ je prvi izbor

K-9 Immunity™ i K-9 Immunity Plus™ su suplementi za jačanje imuniteta namenjeni psima tokom tretmana u borbi protiv raka, ili za pse koji su suočeni sa ozbiljnim zdravstvenim teškoćama. To su najmoćniji proizvodi za jačanje imuniteta za pse na tržištu, i toliko smo sigurni da će pomoći vašem ljubimcu da je 100% zagarantovano zadovoljstvo naših korisnika. Ovo su najbolji suplementi za jačanje imuniteta namenjeni psima koji se mogu nabaviti na tržištu.

Opširnije

K-9 Immunity Plus™

K-9 Immunity Plus™ je nova i unapređena formula suplementa za jačanje imuniteta, K-9 Immunity™. Sa pojavom K-9 Immunity™ na tržištu 2005. godine, došlo je do velikog iskoraka u tretmanima lečenja raka kod pasa. Poznato jeda hemoterapija, hirirgija i zračenje ne leče rak, već samo pomažu u uklanjanju mase zaražene tumorom. Ovi tretmani se ne bave postojećim problemom disfunkcije imuniteta koji je na prvom mestu uzrokovao pojavu raka.

Opširnije

Zagarantovana bezbednost

Ne možemo da garantujemo da će ovaj proizvod ili bilo koji drugi medikament izlečiti rak kod vašeg psa. U medicini nema garanicije. Teško je verovati bilo kojoj kompaniji koja iznosi takve tvrdnje. Ono što mi garantujemo je da mi nudimo proizvode vrhunskog kvaliteta, proizvedene u Americi od potpuno prirodnih i USDA Sertifikovanih organskih sastojaka.

Vesti o K9 Immunity™ se brzo šire

K9 Immunity™ u štampanim i online medijima

Napomena

Bez obzira na to kako se naši proizvodi koriste u drugim zemljama, ili bilo šta što ste možda čuli ili pročitali, po FDA zakonu u Sjedinjenim Američkim Državama, protivzakonito je da proizvođač navodi bilo kakve medicinske trdnje za zadravstvene suplemente. Nijedan od proizvoda koji se prodaje na ovom sajtu nije prošao procenu od strane FDA. Sve tvrdnje iznete na sajtu MyDogImmunity.com su namenjene isključivo u informativne svrhe. Naši proizvodi nisu namenjeni za dijagnozu, tretman, lečenje ili sprečavanje bilo koje bolesti. Zdravstvene odluke su isuviše važne da bi se donosile bez saveta zdravstvenog radnika. Pozivamo vac i podstičemo da ove informacije podelite sa svojim lekarom. Raspoloženi smo da podelimo rezultate naših istraživanja sa svima koji su zainteresovani.

Preporučujemo

Pratite nas