Mehanizam delovanja Cordycepina na ćelije raka i virus

Pored dobro poznate imuno-modulacije koju izazivaju jedinjenja polisaharida, postoje dokazi o još jednom mehanizmu kada je u pitanju dejstvo Cordycepsa na tumora. To je povezano sa strukturom nekih od izmenjenih nukleotida koje sadrži ova gljiva, a koje imamo u primeru jedinjenja kordicepina (3’deoksiadenozina).

Ovaj molekul gotovo je jednak normalnom adenozinu, ali mu nedostaje atom kiseonika na riboznom delu molekula na 3-poziciji. Isti nedostatak tog 3-kiseonika može se videti i kod drugih jedinjenja Cordycepsa, poput Dideoksiadenozina (DidanosineTM, VidexTM). Smatra se da je nedostatak kiseonika na toj poziciji veoma značajan jer od njega zavisi struktura DNK koja uz njegovu pomoć stvara vezu sa susednim nukleotidima. Veza se nalazi između 3. i 5. pozicije na riboznim delovima nukleotida, koji na taj način stvaraju "strukturu lestvica" koji drži DNK zajedno.

Some-of-the-unique-nucleosides-found-in-Cordyceps

Prvi korak prilikom duplikacije bilo koje ćelije jeste razdvajanje DNK molekula po sredini, poput otkopčavanja rajsfešlusa, i raskidanja veze komplementarnih nukleotida. Sledi ubacivanje jednog po jednog novog, komplementarnog nukleotida koji formiraju hidrogenske veze između komplementarnih parova, i oblikuju veze fosfatnih – šećera između 3. i 5. ozicije na spoljašnjoj ivici molekula, odnosno riboznom delu.

Structural-Arrangement-of-DNA

Cordycepin-Halts-DNA-Replication

Sinteza novih molekula DNK brzo napreduje, novi komplementarni nukleotidi se jedan po jedan sekvencijalno umeću u novi molekul DNK, sve dok se prvobitni niz DNK ne umnoži dvaput, a svaki od nizova je identična kopija, i formira genetski kod za novu generaciju ćelija. Odnosno, sinteza se nastavlja umetanjem novih nukleotida, sve dok se ne povuče molekul 3. deoksiadenozina (kordicepina). Kada se to desi, na poziciji od vitalnog značaja više nema kiseonika pomoću koga bi se stvorila 3.- 5. veza, i duplikacia molekula DNK prestaje. Tada ćelija ne može da nastavi sa deobom, i ne dolazi do formiranja novih ćelija. Kod normalnih ćelija sisara, to umetanje deoksigenovanog adneozina i nije od nekog značaja, pošto zdrave ćelije u sebi sadrže mehanizam popravke DNK. Kada dođe do ovakve greške, izmenjeni nukleotid (kordicepin) uklanja se iz niza nukleotida, i umeće se novi segment adenozina. Nasuprot zdravim ćelijama, ćelije raka po definiciji gube svoj mehanizam popravke DNK. (Da mogu da isprave greške u svojoj DNK, ne bi bile ćelije raka).

Većina bakterija i svi virusi (uključujući i virus HIV-a) nemaju mehanizam popravke DNK. Kada pogledamo brzinu kojom se ćelije raka dupliciraju, jasno nam je kako bi takav mehanizam mogao da izazove značajnu reakciju protiv tumora. Na primer, normalne ćelije zdravog tkiva dojke imaju prosečan životni vek od oko 10 dana, i nakon tog vremena se dupliciraju. S druge strane, ćelije raka razmožavaju se mnogo brže od zdravih ćelija. Dupliciraju se, u proseku, svakih 20 minuta. To znači da se množe otprilike 750 puta brže od ćelija zdravog tkiva kojim su okružene. Da je kordicepin podjednako toksičan za oba tipa ćelija, ubijao bi ćelije raka 750 puta brže nego zdrave ćelije. Ipak, kordicepin se zbog pomenutog mehanizma popravke DNK kod zdravih ćelija ne meša u njihovu replikaciju, a brzina kojom ubija ćelije tumora mnogo je veća od 750:1.

Ista vrsta mehanizma prekida DNK odgovorna je i za antitumorni efekat nekih od agensa koji se koriste u procesu hemoterapije. Mehanizam koji sprečava sintezu DNK verovatno je odgovoran i za antiviralne efekte kordicepina. Za strukturalnu analizu ovog mehanizma pogledajte sledeće ilustracije. (Holliday, 2004.b) (Liu i Zheng, 1993,.i ostali na osnovu zaključaka).

K-9 Immunity™ je prvi izbor

K-9 Immunity™ i K-9 Immunity Plus™ su suplementi za jačavanje imuniteta namenjeni psima tokom tretmana u borbi protiv raka, ili za pse koji su suočeni sa ozbiljnim zdravstvenim teškoćama. To su najmoćniji proizvodi za jačanje imuniteta za pse na tržištu, i toliko smo sigurni da će pomoći vašem ljubimcu da je 100% zagarantovano zadovoljstvo naših korisnika. Ovo su najbolji suplementi za jačanje imuniteta namenjeni psima koji se mogu nabaviti na tržištu.

Opširnije

K-9 Immunity Plus™

K-9 Immunity Plus™ je nova i unapređena formula suplementa za jačanje imuniteta, K-9 Immunity™. Sa pojavom K-9 Immunity™ na tržištu 2005. godine, došlo je do velikog iskoraka u tretmanima lečenja raka kod pasa. Poznato jeda hemoterapija, hirirgija i zračenje ne leče rak, već samo pomažu u uklanjanju mase zaražene tumorom. Ovi tretmani se ne bave postojećim problemom disfunkcije imuniteta koji je na prvom mestu uzrokovao pojavu raka.

Opširnije

Zagarantovana bezbednost

Ne možemo da garantujemo da će ovaj proizvod ili bilo koji drugi medikament izlečiti rak kod vašeg psa. U medicini nema garanicije. Teško je verovati bilo kojoj kompaniji koja iznosi takve tvrdnje. Ono što mi garantujemo je da mi nudimo proizvode vrhunskog kvaliteta, proizvedene u Americi od potpuno prirodnih i USDA Sertifikovanih organskih sastojaka.

Vesti o K9 Immunity™ se brzo šire

K9 Immunity™ u štampanim i online medijima

Napomena

Bez obzira na to kako se naši proizvodi koriste u drugim zemljama, ili bilo šta što ste možda čuli ili pročitali, po FDA zakonu u Sjedinjenim Američkim Državama, protivzakonito je da proizvođač navodi bilo kakve medicinske trdnje za zadravstvene suplemente. Nijedan od proizvoda koji se prodaje na ovom sajtu nije prošao procenu od strane FDA. Sve tvrdnje iznete na sajtu MyDogImmunity.com su namenjene isključivo u informativne svrhe. Naši proizvodi nisu namenjeni za dijagnozu, tretman, lečenje ili sprečavanje bilo koje bolesti. Zdravstvene odluke su isuviše važne da bi se donosile bez saveta zdravstvenog radnika. Pozivamo vac i podstičemo da ove informacije podelite sa svojim lekarom. Raspoloženi smo da podelimo rezultate naših istraživanja sa svima koji su zainteresovani.

Preporučujemo

Pratite nas